Do przygotowania tego sernika potrzebne nam będą następujące składniki: 250 g śmietany 30%, 500 g malin, 305 jogurtu naturalnego, 405 serka homogenizowanego waniliowego, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 opakowanie galaretki malinowej, 1 opakowanie galaretki cytrynowej + czubata łyżka, 2 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie okrągłych biszkoptów.
Przygotowanie
Galaretkę malinową przygotowujemy dzień wcześniej, rozrabiając ją w 300 ml wody. Odstawiamy do stężenia. Natomiast śmietanę ubijamy, następnie łączymy z jogurtem naturalnym i serkiem homogenizowanym. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy, cały czas miksując. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w ¾ szklanki gorącej wody. Studzimy, miksujemy z masą jogurtowo-serową. Tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty. Na biszkopty wykładamy ½ masy, następnie układamy ¾ wcześniej umytych i osuszonych malin. Owoce przykrywamy pozostałą masą. Na koniec galaretkę malinową kroimy na kawałki różnego kształtu. Na wierzch sernika wykładamy pokrojoną galaretkę i pozostałe maliny. Całość schładzamy.
Zdjęcie – photostory z Pixabay