Redakcja poleca Zdrowie

7 owoców, które pomogą Ci zrzucić kilogramy tłuszczu

Otyłość

Owoce pomagają schudnąć i zachować zdrowie. Są odżywcze, pełne energii, witamin, przeciwutleniaczy i błonnika – to przepis na doskonałe zdrowie. Ale poczekaj, aż powiemy ci o owocach, które pomogą Ci zrzucić kilogramy tłuszczu.

Prawdopodobnie słyszałeś, że jedzenie produktów bogatych w błonnik pomoże ci schudnąć. Owoce są idealne do wypełnienia Cię błonnikiem i energią bez dużej ilości kalorii. Zawierają również dużo wody. Jeśli jesz dużo owoców, pomoże ci to zredukować tkankę tłuszczową, ukształtować ciało i pozostać szczupłym.

Poniżej znajduje się 7 owoców, które są łatwo dostępne, zdrowe i smaczne. Opracuj strategię włączenia niektórych z tych owoców do codziennej diety przy każdym posiłku. Są bogate w błonnik, pełne składników odżywczych i zawierają dużo wody.

Grejpfrut

Grejpfrut jest jednym z najpopularniejszych owoców na odchudzanie. To potęga odchudzania zawierająca imponującą gamę składników odżywczych, w tym witaminę C, potas, kwas foliowy i pektynę, rozpuszczalny błonnik. Grejpfruty czerwone i różowe zawierają również witaminę A i likopen, które są silnymi przeciwutleniaczami, które również zwalczają starzenie się i poprawiają widzenie.

Jagody

Truskawki, jeżyny, jagody i maliny są pełne silnych naturalnych substancji chemicznych, takich jak polifenole, które pomagają schudnąć, a nawet powstrzymują tworzenie się tłuszczu. Są również pełne silnych przeciwutleniaczy i witaminy C.

Arbuz

Arbuz jest słodki, ale korzyści zdrowotne są z niego naprawdę spore. Ostatnie badania wykazały, że arbuz zwiększa profile lipidów i obniża akumulację tłuszczu. Wykazały również, że sok z arbuza zmniejsza ból mięśni u sportowców.

Brzoskwinie i śliwki

Brzoskwinie i śliwki mogą pomóc odeprzeć tłuszcz z brzucha, kontrolując „zespół metaboliczny”, nazwę nadaną grupie czynników ryzyka, która zwiększa ryzyko otyłości. Zmniejszenie tkanki tłuszczowej z brzucha może również pomóc zmniejszyć ryzyko chorób związanych z otyłością, takich jak cukrzyca.

Jabłka

Jabłka słyną ze swojego smaku, ale są też pełne naturalnej dobroci. Jabłka to także wszechstronny owoc, który można stosować na wiele różnych sposobów w codziennej diecie. Jabłka są bogate w witaminę A, przeciwutleniacze i błonnik rozpuszczalny, które skutecznie zmniejszają tłuszcz trzewny.

Sprawdź:   Dieta antyhistaminowa na nietolerancje pokarmowe

Wiśnie

Wiśnie to pyszne owoce, które wykazały zmniejszenie tkanki tłuszczowej oraz poprawę zdrowia serca.

Gruszki

Gruszki to świetne owoce dla układu pokarmowego. Są wypełnione błonnikiem i witaminą C. Tylko jedna gruszka może zaspokoić jedną czwartą dziennego zapotrzebowania na błonnik. Pomagają również obniżyć poziom cholesterolu we krwi i ryzyko chorób serca.

Może Ci się także spodobać

Kobieta chora

5 sposobów na rotawirusa

  • 3 stycznia 2020
Zakażenie rotawirusami jest szczególnie uciążliwe. Silne wymioty, biegunka, ból brzucha i uczucie ogólnego rozbicia uniemożliwiają normalne funkcjonowanie. Tak zwana grypa żołądkowa lub grypa jelitowa wyklucza z życia nawet na kilka
amarantus

Amarantus, czyli jedna z najpożywniejszych roślin świata

  • 4 stycznia 2020
Amarantus, inaczej nazywany szarłatem, jest jednym z tak zwanych pseudozbóż, które uprawia się od tysięcy lat. Roślina jest wyjątkowo odżywcza, a jej właściwości docenili już Indianie i mieszkańcy Himalajów. W
Kobieta uprawiająca sport

Aminokwasy niezbędne dla mięśni

  • 4 stycznia 2020
Najbardziej znanymi aminokwasami są BCAA. Są one odpowiedzialne za regenerację masy mięśniowej oraz jej budowę. Składają się z izoleucyny, waliny i leucyny. Organizm jednak nie ma zdolności syntezowania tych substancji.
Migdały

Białko a redukcja tkanki tłuszczowej

  • 8 stycznia 2020
Białko to nie tylko budulec masy mięśniowej, ale także doskonały spalacz tłuszczu. Główne jego zadanie to działanie anaboliczne oraz antykataboliczne. Można dokonać podziału białek ze względu na prędkość, z jaką